Prihlásenie

Tajomstvo dokonalej želatíny

Tajomstvo dokonalej želatíny

Želatína dodáva nášmu organizmu dôležité aminokyseliny, ktoré sú potrebné na tvorbu kolagénu pre zdravie vlasov, kože, kostí a kĺbových puzdier. Okrem želatíny živočíšneho pôvodu bolo vyvinuté aj rastlinné želé z morských rias, ktoré sa používa hlavne na prípravu želé vrstiev. Rastlinné želé je tvorené polysacharidmi a obsahuje dôležité minerály ako jód, vápnik a železo.

Želatína sa v pečení používa kvôli svojej schopnosti tuhnúť, a to do rôznych druhov krémov a náplní. Zároveň sa vďaka svojej priesvitnej a pevnej „želatínovej“ štruktúre používa z estetických dôvodov aj na pokrývanie vchnej časti koláčov a tort, hlavne tých s ovocím. Dôležitý je ten správny výber kvalitných „pomocníkov“, aby sa želatína a želé vždy podarili. 

 

ŽELATÍNOVÝ STUŽOVAČ

Dr.Oetker ako jediný na trhu ponúka tohto moderného pomocníka do všetkých receptov na krémy. Želatínový stužovač sa používa namiesto želatíny a pripravíte ho za studena! Obsah vrecka stačí minútu vymiešať so 100 ml vlažnej vody a hneď pridať do ľubovoľného krému alebo náplne. Výsledok je zaručený. Doba tuhnutia krému so želatínovým stužovačom je približne 30 minút. Stužovač je vhodný napríklad do šľahačky, jogurtovej, smotanovej či tvarohovej náplne alebo tiež do ovocnej náplne. 1 balenie želatínového stužovača zodpovedá použitiu 1 balíčka želatíny.

 

 

ŽELÉ

Všetky želé Dr.Oetker sú rastlinného pôvodu, získavajú sa z morských rias. Tieto výrobky sa používajú na vytvorenie efektnej a chutnej vrstvy želé na  torty či zákusky. Všetky želé je nutné pri príprave minútu povariť a je možné ich rozpustiť aj po stuhnutí.

NAŠA RADA: Želatína nesmie prejsť varom, iba sa zahriať, lebo by stratila schopnosť stuhnutia.

 

TORTOVÉ ŽELÉ   

Tortové želé Dr.Oetker je vhodné pre zakončenie sviežej ovocnej torty. V ponuke je číre alebo červené. Používa sa na docielenie efektnej tenkej vrstvy želé, ktorá chráni ovocie pred oschnutím a udržuje jeho krásnu farbu. Obsah 1 vrecka vystačí na 0,25 l vody alebo ovocnej šťavy. Tortové želé tuhne takmer okamžite.

 

CUKRÁRENSKÉ ŽELÉ

Je to presne to, čo využijete pri príprave ovocných tort a koláčov. Toto želé je vyrobené na báze agaru. Pomocou Cukrárenského želé od Dr.Oetker vytvoríte vysokú a pevnú vrstvu želé ako z cukrárne. Obsah vrecka vystačí na 0,5 l vody alebo ovocnej šťavy. Doba tuhnutia ovocného želé je asi 15 minút.

 

  Viac informácií zo sveta pečenia a množstvo zaujímavých receptov nájdete na webe Dr.Oetkera, v sekcii recepty.

 

Priemerné hodnotenie: 5 (1 vote)